З Біблії. Різдво Ісуса

З Біблії. Різдво Ісуса

18 Різдво Ісуса Христа було так: за обрученням Матері Його Марії з Йосипом, перш ніж поєднувалися вони, виявилося, що Вона має в чреві від Духа Святого.


Усвідомлення себе (або здатність усвідомлювати), що веде до цілісності, проявляється (народжується) так: спочатку весь неусвідомлено створюваний досвід людини і те «роблення», яким людина створює її, ще не розуміючи, що вона творить (тобто як невинна Діва), осмисляються розумом (Діва заручається з теслею). Чи не правда, символ «Тесляра» - чудове порівняння для грубуватого раціонального мислення?

Коли процес осмислення підходить до свого завершення (тобто перш, ніж поєднувалися вони), то виявляється, що здатність до усвідомлення, виявляється, спочатку закладена в людській природі.

Здатність усвідомлювати хоча і є частиною природи свідомості (з'являється в чреві), але вона не належить до породження розуму (Тесляр - не батько). Розумом можна лише виявити її існування і прийняти як факт (що і залишилося зробити Йосипу). Ця здатність знаходиться поза діяльністю розуму (від Духа Святого!).

19 Йосип же Її чоловік, праведний і не бажаючи оголосити Її, хотів таємно відпустити Її.

Однак розум, будучи обмежений власними правилами (тут жартівливо: «будучи праведний»), не може спочатку прийняти існування чогось, що знаходиться за межами можливостей його розуміння: полярна природа розуму відмовляється визнавати і долати власну полярність. Більш того, виникає бажання припинити ці муки, що доводять розум до (таємних) помислів про фізичну смерть. А який ще може бути результат, що символізується розставанням теслі з Дівою?

20 Але коли помислив це, ангел Господній з "явився йому уві сні і сказав: Йосип, син Давидів! не бійся прийняти Марію, дружину твою; бо народжене в Ній є від Духа Святого;

Але саме в той момент, коли розум відмовляється осмислювати власну полярність (мислить про відмову) і замовкає, - настає стан «не-розуму», «не-знання», «порожнеча розуму». Тільки в цьому стані порожнечі (уві сні розуму) приходить розуміння Творчого Закону (або Ангел Господній). І людина просто приймає як факт, що вона здатна, споглядаючи роботу власного розуму, усвідомлювати процес творіння або свого роблення світу.

Тесляр (розум) все-таки веде своє родовище від великого царя, чиє ім'я «Давид» означає «коханий Богом», і не по чину йому чогось боятися!

21 Народить же Сина, і наречеш Йому ім'я: Ісус; бо Він врятує людей Своїх від гріхів їх.

Цю здатність, цей стан свідомості все-таки можна позначити якимись словами, як ментальними символами (наректи ім'я). Наприклад, є ж такі слова: «суть», «вічне існування», «усвідомлення», «самадхи»...

Ім "я Ісус, яким називають дітей і донині, єврейське, в перекладі дослівно означає" Єгова рятує ". Єгова - одне з «імен Бога» або назв тих цільових «божественних» рис, які слід шукати в собі. Зразковий переклад цієї риси (Єгова) означає «вічно вірний в» язню союзу, а також Сущий, який «є, був і прийде».

Спасіння - це процес зцілення або усвідомлення себе. Це якесь специфічне «роблення» або внутрішня робота з досягнення цілісності свідомості.

Якщо значення всіх цих слів-символів поєднати, то в повному дослівному перекладі ім'я Ісус означатиме: «той, хто був, є і буде, цілісний і усвідомлюючий себе». І можна визнати, що саме ця здатність є головною, що визначає напрямок розвитку свідомості будь-якої людини (Пастирем), тому що веде до цілісності свідомості (рятує), яка звільняє людину від усіх ментальних помилок (гріхів) і від невідання (невігластва) щодо власного (божественного, центрального) статусу у світі.

22 А все це сталося, нехай збудеться речене Господом через пророка, який каже: "Се, Дева во чреве приимет и родит Сына, и нарекут имя Ему Еммануил, что значит: з нами Бог ".

А цільовий розвиток людської свідомості передбачає набуття цілісності і розуміння власної Творчої природи, про що йдеться в навчаннях про Дух (тобто через пророка): «Така природа людини і її призначення - створити (народити) стан цілісності, завдяки якому, пізнає людина, що він Творець миру (єдиний з Богом)».

23 Вставши від сну, Йосип вчинив, як наказав йому ангел Господній, і прийняв свою дружину,

І не знав Її, як нарешті Вона народила Сина Свого первістка, і він нарік Йому ім'я: Ісус.

Коли людина свідомо (вставши від сну), своїм розумом приймає факт «незнання» і незбагненності природи своєї свідомості (прийняла дружину свою, і не знала Її), з цього моменту у неї починає формуватися (або народжуватися) усвідомлення себе, як першопричини (первістка) всього. Людина, яка досягла цілісності і розуміння того, що вона - Першопричина, цілком може називати себе «Сущим, який був, є і буде» (ім'я Йому: Ісус). Тому що стає Бого-подібним.