Від чого допомагає ікона божої матері "Економіса"?

Від чого допомагає ікона божої матері "Економіса"?

Ікона Божої Матері "Економіса" належить до головної праці Богородиці на землі, і вона входить до п 'яти основних ікон на Афонській горі. З 'явилася вона після того, як Діва Марія зійшла з небес і з' явилася старцю Афанасію, який і заснував обитель на горі Афон. В один час почався сильний голод і люди почали покидати гору, щоб врятуватися. Згідно з існуючою легендою Богородиця прийшла до іншого і сказала, що він може не переживати за свою обитель, оскільки вона буде охороняти це місце. Представилася вона йому Економіссою-Домобудівницею. За наказом Богородиці Афанасій вдарив посохом об камінь, і з нього потекла вода, і що найцікавіше чудотворне джерело досі існує. Ще Божа Матір сказала, щоб у лаврі не було економа. Після повернення в храм Афанасій побачив, що всі засіки сповнені продуктами. Відтоді обитель не знає потреби. Багатьох цікавить, про що моляться перед іконою Божої Матері "Економіса", адже вона має велику силу. Відома величезна кількість підтверджень у тому, що ікона є чудотворною.

Що зображено на іконі "Економісса"?

На обличчі зображена Богородиця, яка посідає на троні, який символізує її царську велич. Лівою рукою вона тримає Ісуса, а правою показує благословляючий жест. З обох боків зображено двох ангелів, які перебувають у молитовному становищі. З моменту появи і до сьогодні ікона "Економісса" знаходиться в церкві Мальовничого Джерела на Афонській горі. Незважаючи на те, що величезна кількість церков з різних країн просили принести до них лик Богородиці, але він ще жодного разу не покидав стіни храму. Оскільки на гору Афон не пускають жінок, ікону бачили тільки представники чоловічої статі.


Від чого допомагає ікона Божої Матері "Економіса"?

Щороку 18 липня відбувається святкування, присвячене цій іконі, а також цього дня вшановують пам 'ять Афанасія Афонського. Цей лик Богородиці має величезну силу, тому священнослужителі рекомендують мати його в своєму домі. Перераховувати в чому допомагає ікона "Економіса" можна довгий час, оскільки Божа Матір є головною помічницею людей у вирішенні багатьох проблем. Насамперед до неї варто звертатися нужденним людям, які відчувають голод або матеріальні труднощі. Фермерам вона забезпечить хороший урожай. Особливе значення ікона "Економісса" має для бізнесменів, оскільки вона допомагає врятуватися від банкрутства, а також підняти підприємство на новий рівень.

Молитва іконі "Економісса" звучить так:

"О, Пречесна Владичіце Богородице, Всечесна наша Мати Ігуміння, всіх православних обителів іноческаго житію, у святій горі Афонстей і по всій вселенній сущих! Приїми смиренна моління наша і принеси яко Все щедрому Богу нашому, хай спасе душі наша Свою благодаттю. Воззри на ны милосердным Твоим оком и соверши Сама о Господе наше спасение, понеже без милости Спаса нашего и Твоего святаго о нас ходатайства, мы, окаянные, не возможем совершить свое спасение, яко окаляхом житие наше в суетах мирских, ибо время приближается жатвы Христовой в день страшно Ми ж, окаянна, гинемо в безодні гріховній, неврадіння заради нашого, за промовленим від святих отців, первісників ангельскаго за плоті житія:яко последний монаси нерадением жития своего уподобятся мирским людем, еже и сбыстся днесь, ибо иночество наше плавает житием своим на море житейстем среди великия бури и непогоды:бо наші святі обителі в праху перебувають гріхів заради наших, Всеправідний Господь наш Ісус Христос, тако благоволі, ми ж, не гідні, не маємо де глави підклонити. О солодка наша Мати Ігуміння! Збери ні, розсіяну стадо Христове, в єдино і спаси всіх православних християн, сподоби райскія життя зі Ангели і всіма святими в Царстві Христа Бога нашого, Емуже честь і слава з Безначальним Його Отцем і з Пресвятим і Благим і Животворящим Духом на віки Амінь ".