Смерть і життя - у владі мови

Смерть і життя - у владі мови

Смерть і життя - у владі мови


Більшість людей на землі фактично не усвідомлюють владу і силу мови. Розгляньмо місце Святого Письма:

«Смерть і життя - у владі мови, і люблячі її скуштують від плодів її» (Приповістей 18:22)

Прислухайся, що ти говориш, про що говориш. Що породжують твої слова - смерть чи життя?

Хвороба - це процес культивування смерті. Але Святе Письмо говорить, що ми можемо керувати цим процесом, культивуючи життя своїми словами.

Як правило, в буденному житті ми рідко надаємо значення своїм словам, - говоримо і не думаємо про те, що кожне наше слово має величезну, як творчу, так і руйнуючу силу. Господь Ісус сказав, що за кожне слово, вимовлене нами, дамо звіт перед Богом:

"Кажу ж вам, що за всяке святе слово, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь у день суду: бо від слів своїх виправдаєшся, і від слів своїх засудишся ". (Від Матвія 12:36,37)

Якщо за свої слова кожному з нас доведеться звітувати перед Богом, то тим паче, живучи тут, на землі, як потрібно серйозно ставитися до того, що ми говоримо. Якщо твої слова впливають на твою вічність, то тим більше вони впливають і на твоє сьогодення.

Подумай про те, що ти говориш, про що говориш кожен день. Слова життя виходять з твоїх уст, або слова смерті? Слова благословення чи слова прокляття?

Люди страшаться прокльонів, наговорів, зглазу. Але найбільше люди, в тому числі і християни, проклинають самих себе. Яким чином? Кажучи слова, що несуть хворобу, смерть, руйнування. І найчастіше вони цього навіть не помічають. Для багатьох стали звичними фрази типу: «Це вбиває мене». Навіть якщо те, що з тобою відбувається, дійсно тебе вбиває (хоча найчастіше це не так), все одно кажи: «Долаю усе силою Ісуса Христа, який полюбив мене».

Говорячи про смерть, хвороби, поразки і невдачі, ми тільки поглиблюємо своє становище, не даючи Богові можливості допомогти нам. Своїми ж словами невіри відкриваємо двері для сил темряви, - руйнувати і мучити нас. Твої слова відкривають двері або для Бога, або для диявола.

Ісус є Первосвящеником нашого сповідання. Тобто, Він пов'язаний з нашим сповіданням.

«Отже, брати святі, учасники в небесному званні, вразумуйте Посланця і Первосвященика сповідання нашого, Ісуса Христа» (До Євреїв 3:1)

Сповідання - це коли ми говоримо те, у що ми віримо. Якщо ми постійно говоримо слова хвороби, смерті і розчарування, то значить, ми в це віримо. Якщо говоримо про перемогу, зцілення, про Бога, який хоче і може зцілити нас, то значить, ми дійсно віримо в Нього, як у свого Цілителя. Тоді Він бере наші слова віри і приносить їхньому Батькові, і вони діють у нашому житті згідно з нашим сповіданням.

Наші уста пов'язані з нашим серцем. І те, чим наповнене наше серце, то і буде найбільше виходити з наших уст. Про це вчив Ісус:

"Бо від надлишку серця говорять уста. Добра людина з доброго скарбу виносить добре, а злий чоловік зі злого скарбу виносить зле ". (Від Матвія 12:34,35)

Якщо цілий день ти розповідаєш всім, як тобі погано, або постійно скаржишся і належиш, а потім молишся про зцілення, повір, це все марна трата часу. Віра проявляється саме в тому, що ми сповідуємо своїми устами і робимо відповідно до нашого сповідання, і притому, постійно.

Що ти говориш, про що говориш? Які твої слова сповідання? Слова життя, чи слова смерті?

Підіб'ємо підсумки: Людина це те, що вона думає, говорить і робить.

Основні шляхи отримання контролю над мовою

1 Оновлення свого розуму - постійно читати біблію, роздумуючи над Словом, вникаючи в Нього, поки Слово, розчинене вірою, не заповнить усе серце.

2 Очищення своєї промови - постійно заповнювати уста молитвами, псалмами, подяками, прославленням Бога, благословляти всіх людей.

3 Діяти згідно з вірою Божою з 1 і 2 пунктами.

Так, звичайно, не просте завдання - приборкати свою мову. Апостол Яків писав про це:

"А мову приборкати ніхто з людей не може: це - нестримне зло; він виконаний смертоносної отрути ". (Якова 3:8)

Згідно з цим місцем Святого Письма, людині взагалі неможливо змінити свою промову. Але якби це було неможливо, Бог не питав би з нас за це. Тут мається на увазі нездатність самої людини, як такої, приборкати свою мову.

Але, слава Богу, у нас є Його Слово, у нас є Його Дух, у нас є віра Божа. Бог дав нам усі необхідні інструменти для приборкання «норовливої» мови.

Ще раз перевір: що ти говориш, про що говориш. Що несуть твої слова - життя чи смерть?