Розуміння Бога. Життя як знання про Бога

Розуміння Бога. Життя як знання про Бога

Відкриваючи себе людині, Всевишній Рід прийшов до кожного народу в певному Своєму прояві і під іншим ім'ям. Це було необхідно тому, що у кожного земного роду свій шлях і своє призначення. Внаслідок цього дух кожного народу отримав більше або менше духовного світла - Вогню Сварожьего. Це позначилося на здатності по-різному пізнавати світ, тому люди ввели протилежні розуміння Бога.


Одні побудовані на Світі - любові, єднанні, сприянні і співпраці у загальному творінні, інші - на темряві, вигоді, підступності, зраді і руйнуванні. Продовжуючи справу Породителя, несучи Світло, людина отримує велике щастя; породжуючи навколо Темряву, він збільшує страждання і руйнує сам себе. Вища Справедливість Трисвітлого Роду полягає в тому, що кожен отримує в ньому той світ, якого він заслуговує перед Всевишнім і до чого свідомо чи несвідомо прагне. Первинним виявом духовного світла в людях землі є Віра і Веда слави Прави.

Рідна Православна Віра - це прояв Світла Рода Всевишнього, який з'єднує носіїв Світла в єдиному світлі душ - Родовому Огнищі. Православні рідновіри славлять Богів у триєдинстві Рода Всевишнього (Породителя), Рода Небесного (Світлих Богів) і роду земного (Дітей Світла).

Ми усвідомлюємо, що метою створення і життя людини є духовний і тілесний розвиток, дотримання Всевишнього Бога. Божественна благодать відкриває шлях до об'єднання людей і зростання любові між ними подібно єдності Рідних Богів у Вседержителі. Суть Великого Триглава - у вічному втіленні та торжестві Любові і Справедливості.

Правдива дорога до Бога

Пізнати Бога по-справжньому, проникнути до кінця в таємницю Великого Триглава в звичайному стані складно. Якщо серце людини і спалахує на час чистою любов'ю, то йому не вмістити повною мірою полум'я Божественної Любові, Сили і Знань, які палають вічно і неослабно. Бог відчувається і пізнається серцем, бо серцем пізнається Любов. Але якщо серце не може до кінця вмістити і пізнати Божу Любов, то чи може це зробити розум, який розбирається лише в тому, в чому вже переконалося серце? Якщо все ж ми знаємо що-небудь про Бога, то тому тільки, що Бог Сам відкривається нам через свої прояви - Рідних Богів. Пізнаючи його частини і йдучи шляхом одного з Богів, ми з часом можемо пізнати Ціле. Всі народи різні, тому Род Всевишній приходить до кожного з них під іншим ім'ям, в іншому прояві і назві, проявляючись в його Рідній Вірі. Це пов "язано з тим, що рівень духовного розвитку, усвідомлення і єднання з Богом у народів різний. Але, незважаючи на це, всі разом, взаємодоповнюючи і протидіючи, народи творять єдине ціле - рід земний.

Правдивим шляхом до Бога для кожного народу є його Рідна Віра, саме в ній Родом Всевишнім роз'яснені закони існування Всесвіту, найглибша (найпотаємніша) суть і призначення окремо взятого роду. Різні народи мають різні Віри, відповідно, неоднакову Віду (знання про Бога і Всесвіт), яка в них міститься. Тому є народи, які потребують духовного просвітництва і навчання. Нам, Ариям-Ориям-Славянам-Русинам по происхождению, от Богов предназначено своим примером просвещать другие роды, нести им законы Прави и учить понимать сущность бытия в Любви и Справедливости. Володіння Ведою (вищими знаннями) і застосування її в житті згодом дозволить цим народам перейти на вищий щабель духовного розвитку в роді земному і Роді Небесному.

Несучи Рідну Православну Віру, Ведичне православ'я, навчаючись самі і навчаючи інших Миру і злагоди, ми як рід досягаємо найвищої святості і виконуємо своє Божественне Покликання. Воно ж для Русинів - в Духовному Провідництві людства.

Життя як знання про Бога

Розповідаючи або стверджуючи про якісь приписи щодо розуміння Бога, потрібно завжди пам'ятати, що Бог настільки перевершує все сутнє, що всі наші поняття і слова про Нього лише частково відповідають істині. Наші слова стосуються видимого світу або того, що ми можемо відчути або осягнути, але Бог вище і складніше цього. Всі предмети, явища або прояви світу, які ми вивчаємо, є частиною цілого, а Бог не є частиною цього цілого. Православні волхви вчать, що Бог у всьому, і чим досконаліша людина, тим вищого рівня осягнення Бога він досягає.

Усвідомлення того, що Бог у всьому і будь-яка дія спрямована на творіння Світла, Любові і Справедливості, освячує дію людини і наближає її до Бога. Це не проста гра розуму: Стан праведного Творіння, життя за законами Прави дозволяє дійсно наблизитися до вищого знання, духовно і тілесно з'єднатися з Богом. Це змінює людину, вона отримує Божественні риси і стає прикладом для інших людей. Своїм повсякденним життям ми можемо збільшити в своїй душі кількість духовного Світла - Ведогня Сварожьего, який ми отримуємо під час посвячення в Рідну Православну Віру. Під час присвячення в людину входить Дух Істини, Світло Роду Всевишнього, ми починаємо жити в Родовому Огнищі - духовному всесвіті Всевишнього, пізнаючи Його постійно в усіх своїх життєвих діяннях.