Молитва в дорогу

Молитва в дорогу

Раніше, практично у кожної людини був свій духівник. Перед від 'їздом віруючий йшов до нього і говорив про свій намір відправитися в дорогу. Духовник благословляв його на дорогу, а християнин знав, що тепер за його душу буде, кому молитися, поки він у дорозі.


Звичайно, складно собі уявити сучасну людину, у якої є духівник (хоча, безумовно, такі є), і тим більше, яка замислюється про чиєсь благословення на свій шлях. У старовину люди особливо не подорожували і не роз 'їжджали по світу, а в наш час транспортні системи розвинені настільки добре, що ми і не замислюємося про складнощі потрапляння на іншу півкулю.


Але, тим не менш, якими б сучасними ми не були, необхідно підготуватися, прочитавши молитву в дорогу, а також не забувати просити Бога про допомогу і заступництво весь час поки ми в дорозі.

Зараз ми розглянемо, які молитви треба читати на добру дорогу, а також подивимося на заходи, які забезпечать нас додатковим захистом.

Молитви в дорозі

Зазвичай, читання молитов в дорозі додає впевненості в собі і своїх силах, адже ви, читаючи молитву, згадуєте, що Бог захищає вас. Найкраща молитва на далеку дорогу - це молитва Миколі Чудотворцю, адже саме він є покровителем мандрівників.

Текст молитви:

"Про святителя Христа Миколу! Почуй нас, грішних рабів Божих (імена), які моляться тобі, і молися про нас, негідних, Содетеля нашого і Владику, милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому веці, та не воздасть нам у справах наших, але за своєю благістю воздасть нам. Визволи нас, угодниче Христів, від злих, які перебувають на нас, і вкрити хвилі, пристрастей і бід, що возстають на нас, та заради святих твоїх молитов не обіме нас напасти і не загрузнемо в пучині гріховної і в тині пристрастей наших. Моли, святителю Миколаю, Христа Бога нашого, нехай подасть нам мирне життя і залишення гріхів, душам же нашим спасіння і велике милість, нині і присно, і на віки століть ".


Однак не всім буде просто згадати повний текст цієї молитви в дорозі. Тут є маленька хитрість. Є одна коротка молитва, якою можна звертатися до будь-якого святого, головне, підставити його ім 'я:

"Моли Бога про мене, святий угодниче Божий (Миколай - у нашому випадку), яко аз старанно до тебе вдаюся, швидкому помічнику і молитовнику про душу мою".

Молитва водія

Якщо ви водій, або ваша робота пов 'язана з постійними переїздами, довгими дорогами, вам обов' язково слід обзавестися будь-якою молитвою водія в дорогу.

Перш за все, наговоріть свою машину наступною молитвою:

"На морі, на океані стоїть острів. На острові стоїть сирий 1916. У тому залізному дубі залізний чоловік. Того залізного чоловіка не можна напоїти, не можна нічим нагодувати, не можна надвоє надломити, не можна натре розрубати. Він не б 'ється, не мнеться, не колеться, за нього Богородиця молиться, сумує за нього, страждає, грамоту по ньому охоронну читає. Почитай, Богородице, і про мене, Божого раба (ім 'я). В ім "я Отця і Сина і Святого Духа. Нині, присно і на віки століть. Амінь ".

А під час шляху, читайте молитву від аварій на дорозі:


"Господи, Боже, допоможи! Укрой мене і обереги: від забоїв, каліцтва, зламу кісток, від пориву м 'язів, від страшних ран і алої крові. Укрий моє тіло від опіків вогню. Врятуй, збережи, захисти мене. Будьте мої слова міцні і ліпки. В ім "я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь ".

У принципі, християнину слід поводитися в дорозі так само, як і в житті. Адже життя для віруючої людини - це суцільна дорога. В дорозі не можна нав 'язувати попутникам свою точку зору, не можна базікати даремно, і бажано мати при собі образ Святого Миколая.