Молитва покаяння

Молитва покаяння

Наше життя перетворюється на похмуру темницю, з якої ми відчайдушно шукаємо вихід, але не розуміємо, чому ж ми сюди потрапили. Ми займаємося якимись справами, метушимося, поспішаємо, але куди? Ми забули про найголовніше, що Бог любить нас такими, якими ми є. І не за щось хороше, що ми йому зробили, а просто так. Коли ви знаєте, що вас люблять, і жити стає простіше.


Що таке покаяна молитва?


Покаяна молитва - це слова, виголошені людиною Богові, з усвідомленням потреби в його участі в людському житті. У цій молитві ми визнаємо свою гріховність, і просимо прощення за свої вчинки і думки, а також просимо Господа допомогти нам виправитися.

Молитви покаяння і прощення не означають автоматичного спасіння і визволення від тяжкості гріхів. Вони тільки показують ваше каяття, яким має бути повне все людське життя.

Аспекти покаянної молитви

Перше, що повинна містити молитва покаяння до Господа - це смиренне каяття у скоєному. Біблія говорить, що всі ми грішники, і ми повинні визнати це. Через наші гріхи ми заслуговуємо вічного покарання, але ми просимо Бога помилувати нас і відпустити нам наші гріхи.

Друге, - це усвідомлення того, що зробив Бог для нас. Бог любить людство і тому пожертвував своїм сином в ім "я нашого спасіння. Він прислав на Землю Ісуса, який розкрив нам правду і прожив безгрішне життя, померши на хресті за нас. Він прийняв на себе наше покарання, і як доказ перемоги над гріхом, він воскрес з мертвих.

Завдяки йому ми домагаємося Божого прощення за допомогою молитви покаяння про відпущення гріхів. Усе, що вимагається від християнина, - це повірити, що Ісус помер замість нас і воскрес з мертвих.


Найкраща молитва покаяння - та, яку людина виголошує щиро, яка йде з самого серця, розпаленого істиною вірою і усвідомленням своєї гріховності. Покаяння можна висловлювати своїми словами, тут не потрібні спеціальні "магічні" слова і обряди, просто просіть Бога про прощення і він вас почує.

Але все ж рекомендується вивчити хоча б одну покаянну молитву. Церковні молитви добрі тим, що вони були написані під настановами святих. Вони є особливою звуковою вібрацією, адже складаються не просто зі слів, букв, звуків, а з вимовленого святою людиною.

Наступну молитву покаяння потрібно читати щодня:

"Сповідаю Тобі Господу Богу моєму і Творцю, у Святій Трійці Єдиному, славимому і відданому Отцю, і Синові, і Святому Духу, вся моя гріхи, яже содеях у всі дні живота мого, і на всякий час, і в даний час, і в минулі дні і нощі, ділом, словом, думкою, об 'ядінням, пиянством, таємноядінням, святкословством, зневірою, лєностію, горезвістю, непослухом, обмовленням, осудом, недбалістю, самолюбством, багатостяжанням, розкраданням, неправдоглаголанням, скверноприбутковістю, хабарництвом, ревнуванням, заздрістю, гнівом, памятозлобством, ненавистю, лихоимством і всіма моїми почуттями:зором, слухом, нюхом, смаком, зобов 'язанням та іншими моїми гріхи, душевними укупі і тілесними, іміже Тобі Бога мого і Творця прогнівах, і ближнього мого онеправдах:про цих шкодуючи, винна собі Тобі Богу моєму уявляю, і маю волю каятися:точію, Господи Боже мій, помози ми, зі сльозами смиренно молю Тя:Моя милосердя Твоїм, що прийшла ж, прости мі, і дозволь від усіх цих, яже виглаголах перед Тобою, яко Благ і Людинолюбець ".

Таїнство покаяння

У християнстві є не тільки практика щоденного покаяння, але й особливе таїнство, яке називається Сповіддю. У таїнстві Сповіді віруючий кається у своїх гріхах перед Господом, промовляючи їх перед священиком. А священик, наділений владою Богом, прощає йому ці гріхи і наставляє на праведний спосіб життя.