Молитва архістратигу Михайлу

Молитва архістратигу Михайлу

Архистратиг Михаїл є найголовнішим ангелом, який очолив військо, що повстало проти Сатани. У церкві його вважають головним заступником і борцем зі злом і несправедливістю. На іконах архангела зображують красивим і високим чоловіком, у якого в руках є меч.

Молитви архістратигу Михайлу читають, просячи про допомогу і підтримку в складних ситуаціях, а також про позбавлення від різних хвороб і захист. Священнослужителі стверджують, що архангел почує кожну людину, якщо звернення йдуть від чистого серця. Рекомендується мати вдома ікону із зображенням Михайла, вона не тільки стане в нагоді під час читання молитов, але і буде служити якимось домашнім оберегом від різних бід і зла.


Перш ніж звертатися за допомогою до Вищих сил, необхідно попросити у всіх людей прощення, яких ви вільно або мимоволі образили. Не можна лаятися і зловити, а також засуджувати оточуючих. Відмовтеся від вживання алкоголю і наркотиків, тільки так людина може наблизитися до Бога. Пам "ятайте, що найголовніше - віра, без якої неможливо отримати допомогу Вищих сил.

Молитва архістратигу Михайлу про допомогу

Звертатися до Вищих сил потрібно тільки з чистим серцем і душею, оскільки злість і ненависть є стіною, подолати яку неможливо. Щоб архангел почув молитви, потрібно прагнути душевної чистоти. Звертатися до Михайла можна в ті часи, коли потрібна допомога в різних ситуаціях, наприклад, коли виникло багато проблем і не знаєш, як рухатися далі. Архістратиг допоможе і в складних ситуаціях і в побутових проблемах. Ще молитва захищає від псування, її потрібно читати, коли людина відчула, що на неї посилається магічний вплив збоку. Молитва архістратигу Михайлу допомагає захиститися навіть від сильного псування. Молитва архістратигу Михайлу від злих сил звучить так:

"О, святий Михаїле Архангел, помилуй нас, грішних, які вимагають твого заступлення, збережи нас, рабів Божих (імена), від усіх видимих і невидимих ворогів, паче ж підкріпи від жаху смертного і від збентеження диявольського і сподоби нас не соромно постати Творцю нашому в годину страшного і правого О всесвятий, великий Михаїл Архистратиже! Не презри нас, грішних, які моляться тобі про допомогу і вступ твій у вець цей і в майбутньому, але сподобали нас тамо купно з тобою славити Отця і Сина і Святаго Духа на віки століть ".

Читайте молитву в будь-який час, коли потребуєте підтримки. Робити це можна як у церкві, так і вдома, з іконою і без неї, адже, головне - віра.

Молитва архістратигу Михайлу на кожен день

На всіх іконах із зображенням архангела в його руках можна побачити меч, яким він перемагає не тільки існуючі проблеми, але і тривоги, страхи і різні переживання. Вважається, що якщо читати архістратигу молитву щодня, то можна нічого не боятися, оскільки людина отримує захист найсильнішого ангела. Її можна просто читати щодня або перед важливими подіями в житті, щоб позбутися переживань і негативних думок. Звертатися до Михайла дозволяється в будь-який час доби. Читати молитву можна не тільки для себе, але і для близьких людей, наприклад, допоможе вона вберегти близьку людину в дорозі. Щоб помолитися про інших людей, необхідно на аркуші паперу написати їхні імена і перераховувати їх у тих місцях, де написано "ім 'я".

Рідкісна молитва архістратигу Михайлу на кожен день звучить так:


"Господи, Боже Великий, Царю безначалий!

Пішли, Господи, Архангела Твого Михаїла на допомогу рабам Твоїм (ім 'я). Захисти, Архангеле, нас від усіх ворогів, видимих і невидимих.

О, Господній Великий Архангеле Михайлі!

Демонів нищівнику, заборони всім ворогам, які борються зі мною, і сотвори їх яко вівці, і смири їх злісні серця, і розтрощи їх яко прах перед обличчям вітру.

О, Господній Великий Архангеле Михайлі!

Архістратизі, шестокрилий перший княже, воєвода Небесних Сил - Херувим і Серафим і всіх святих.

Про Угодного Михайла Архангела!


Хранителю невимовний, буди нам великий помічник у всіх бідах, скорботах, в печалях, в пустелях, на роздоріжжях, на річках і на морях тихий притулок.

О, Господній Великий Архангеле Михайлі!

Визволи нас від усякої принади лукавія діавольської, коли почуєш нас, грішних (ім 'я), які моляться Тобі, закликають ім' я Твоє Святе, прискори на допомогу нам і почуй молитву нашу.

Про Великого Архангела Михайла!

Переможи всю противлячу нам, силою Честнаго і Животворящого Небесного Хреста Господнього, молитвами Пресвятия Богородиці, святих Ангелів і святих апостолів, святаго пророка Божого Іллі, святаго великого Миколая, архієпископа Світ Лікійських чудотворця, святаго Андрія Юродивця


О, Господній Великий Архангеле Михайлі!

Помоги нам, грешным рабам Твоим (имя), избави нас от труса, потопа, от огня и меча, от напрасныя смерти, от всякого зла и от врага льстивого, и от бури поносимыя, и от лукаваго избави нас, великий Михаиле Архангеле Господень, всегда, ныне и присно и во Амінь ".

Якщо не можете вивчити слова молитви, то просто від руки напишіть текст на аркуші паперу і читайте його. Головне, під час читання не переставляти слова і не робити запинок, тому попередньо кілька разів перегляньте текст.

Молитва архістратигу Михайлу про покійних

Читати молитву за близьких людей, які пішли з життя потрібно обов 'язково двічі на рік: 19 вересня і 21 листопада. Вважається, що рівно опівночі цими днями Михайло спускається з небес, накриває своїм крилом вогонь у пеклі і забирає багато грішників на небеса. Саме тому щоб відмолити всі гріхи роду, необхідно читати просту молитву, рівно опівночі. Щирими зверненнями можна навіть зменшити муки душі, за такий страшний гріх, як самогубство. Необхідно написати імена всіх покійних, за яких хотілося б помолитися, і перераховуйте їх по порядку.

Молитва про покійних звучить так:


"Святий Архангеле Божий Михайлі, якщо мої сродники (імена покійних... і сродніків по плоті до Адамова коліна) знаходяться у вогняному озері, то виведи їх з вічного вогню своїм благословенним крилом і приведи їх до Престолу Божого і благання Господа нашого Ісуса Христа щоб простив їм їхні гріхи. Амінь ".