Ісус Христос

Ісус Христос

Ісус - Син Божий


Коли апостол Павло згадував «Світло правдиве, яке освічує кожного чоловіка», він описував Сина, який, як він вірив, фізично перебуває в Ісусі Христі. Світло, Син також відомий як Слово і Вселенський Христос. Вселенський Христос індивідуалізований для кожного з нас у вигляді нашого Вищого Я. Можна представити своє Вище Я як Внутрішнього Христа. Ваше Вище Я являє собою вашу потенційну можливість виявити Бога і стати єдиним з Ним.

Апостол Павло написав про Ісуса: «в Ньому живе вся повнота Божості тілесно». Але не було жодного земного народження Христа. Насправді, втілення Христа, як би воно не називалося, - це мета містиків будь-якої релігії, бо всі містики прагнуть безпосередньо випробувати на досвіді спілкування зі своїм Вищим Я і домогтися єднання з ним. Більшість з нас ще не можуть сказати, що ми - «Сини Бога» (з великої літери). Але можна сказати, що ми є Його синами і дочками (з маленької літери), які перебувають у процесі розвитку нашого божественного потенціалу.

Термін «Син Бога», отже, є звання, яке кожен може заслужити в міру сходження на сходи Древа Життя. Ніхто не може пред'явити права на це звання лише на тих підставах, що він народжений євреєм або перероджений християнином. Синство не дається автоматично, бо сказано: «Бог безсторонній, але в кожному народі той, хто боїться Його і чинить правду, приємний Йому».

Ісус - Аватар Епохи Риб

На небесах є й інші Сини Бога, але всі ми можемо претендувати на особливу близькість до Ісуса Христа, оскільки він був і залишається архетипом Христа, або аватаром, протягом 2150-річного періоду, відомо під назвою епохи Риб. Приблизно через кожні 2150 років Земля завершує епоху, що відповідає одному із знаків Зодіаку. Її тривалість визначається явищем, яке називається передуванням рівнодень і є наслідком повільного обертання Землі навколо своєї осі. У результаті цього обертання точка весняного рівнодення переміщується за дванадцятьма знаками Зодіаку в зворотному напрямку. Нова ера починається, коли точка весняного рівнодення переміститься з одного знака Зодіаку в інший.

Протягом кожної ери цілій планеті призначено засвоїти певну Божественну якість. Приблизно 2000 року до н. е., тобто 4000 років тому, ми увійшли в епоху Овна. Це був час патріархів і пророків. Епоха Овна принесла усвідомлення Бога як Отця, як Законодавця. Приблизно 2150 років тому почалася епоха Риб. Вона принесла усвідомлення Бога як Сина і була відзначена приходом Ісуса Христа як представника Сина.

Сьогодні ми входимо в нову еру. Це епоха Водолія, яка буде відзначена загальним усвідомленням Святого Духа і Божественної Матері. Засвоюючи присвячення Святого Духа і вчення Божественної Матері, ми готуємо свій розум, свою душу, своє серце до того, щоб вони стали обителью Святого Духа і Божественної Матері, так само, як у попередні дві епохи у нас була можливість стати втіленням закону Отця і Сина.

З усіх Синів Неба Бог вибрав Ісуса, щоб той втілився на Землі і став аватаром епохи Риб. У цій ролі Ісус мав тяжкість гріхів - негативної карми - світу всі останні 2150 років, що пройшли до і після його народження. На цей час він захистив нас від наслідків наших проступків. І все ж ми самі несемо відповідальність за спокутування тих гріхів, тієї карми.

Ісус взяв на себе гріхи світу, щоб ми могли вирости духовно і самі понести свій тягар. По суті, він визволив людей від покарання за гріхи на всю епоху Риб. Однак його милосердя не звільняє від виплати боргу: вона лише відстрочена. У нас було 2150 років, щоб розплатитися. Нині термін закінчується.

Зараз людство планети Земля здійснює перехід з епохи Риб в епоху Водолія, і Ісус передає нам, одному за іншим, відповідальність і обов'язок нести наш власний тягар з гідністю і честю. Адже і Павло попереджав, що, врешті-решт, кожна людина понесе свою ношу: "Не обманюйтеся: Бог посваєм не буває. Що посіє людина, те й пожне ". Він також навчав, що кожен з нас повинен виконувати своє спасіння зі страхом Господнім і смиренням.