Ікона Архангела Михаїла

Ікона Архангела Михаїла

Якщо ви хочете, щоб ваш будинок був захищений від нечисті, щоб він був наповнений любов'ю і вірою в Бога, то варто придбати дану ікону.


Історія ікони

Даний образ не був придуманий при якихось важливих подіях. З огляду на важливість цього біблійного персонажа, його починали малювати ще з найперших періодів християнства, які називають апостольськими часами. Існує кілька видів іконопису для Архангела Михаїла: він може зображуватися в повний зріст, один або перемагаючий Диявола у вигляді Змія;

в останні кілька століть святий частіше за все зображується Сатану, який сидить на коні і пронизує списом.

Образ архангела має кілька особливостей. Часто, майже завжди Михайло тримає в руках жезл, що символізує владу Небес. Він може бути в латах, в броні або ж в рясі. Єдиного особливого образу не існує. Але сенс залишається єдиним - Архангел Михаїл захищає наш світ від Сатани, від його поплічників, від зла і темряви.

Історія Михайла та іконопис тісно пов'язані, адже саме Михайло врятував Небеса від зради падлого ангела. Він очолив армію спасіння, яка вигнала все зло з Раю. Імовірно, саме так і з'явилася преисподняя - місце проживання всіх грішників і зрадників, які перебувають у постійних муках за свої діяння.

Згідно з Писанням, Сатана навіки ув "язнений у цій темниці, в якій є головою. Він не може повернутися на Небеса, але може пройти в світ матеріальний. Його прихід на землю буде здійснено після сповнення пророцтв з книги Апокаліпсиса.

Молитви перед іконою Архангела Михаїла

Михайло - захисник, тому в молитвах своїх люди просять його допомогти їм позбутися зла, що живе поруч з ними. Зло є в кожному з нас, тому потрібно просити Михайла в молитвах і про те, щоб він вигнав його з наших душ. Архангелу моляться і про захист вдома від стихійних лих або ворогів, про захист дітей, благословення перед подорожжю, тривалою поїздкою.

Так звучить головна молитва Архангелу Михайлу:

"Про святий Михаїл Архангел, грізний Небесного Царя воєвода. Допоможи мені гріхи мої викупити перед Страшним Судом Божим, визволи душу мою від мережі ловчої і приведи до того, хто створив нас Богу, що селить на херувимах, і молися про нас, щоб ми змогли потрапити до Господа нашого на Небеса. Про грізний воєвода небесних сил, предстатель всіх біля Престолу Владики Христа, хранитель людства і мудрий оруженосець Божий, міцний воєвода Небесного Царя нашого! Помилуй нас грішних, які вимагають твого заступництва, збережи нас від усіх видимих і невидимих злодіянь та дай сил пережити жах і диявольську спокусу. Сподобь нас без страху і сорому постати перед Богом у годину Страшного Суду. Не зневажай нас грішних, які моляться тобі про допомогу і заступництво твоє. Сподобь нас вместе с тобой восславлять Отца, и Сына, и Святого Духа во веки веков. Амінь ".

Ось ще одна молитва, трохи підкороча:

"Небесних воїнств начальник, молимо тебе ми всі, негідні люди, щоб твоїми молитвами захистити наш дім славою твоєю великою, щоб ти зберіг нас, які припадають і моляться тобі: від бід позбави нас, чистих і святих сил воєначальник ".

За словами багатьох воїнів, їх рятувала від смерті молитва Архангелу Михайлу у важкі хвилини. Якщо ви думаєте, що вас може наздогнати біда, зла людина або нещастя найближчим часом, то згадайте про Архангела Михайла, про його силу і допомогу. Помоліться йому, якщо вам належить важкий вибір, якщо ви збираєте в дальню дорогу.

Були реальні випадки, коли невеликі групи військ під час Великої Вітчизняної Війни були оточені фашистами. Люди молилися і рятувалися від вірної смерті. Справа не в тому, наскільки часто ви молитеся, а наскільки щиро ви це робите.

Моліться Архангелу Михайлу, пам'ятайте про те, що злу і темряві потрібно давати відсіч кожен день, перемагаючи в собі бажання бути як всі. Не лінуйтеся згадувати про лютого захисника всього сущого, всього світлого і Богом благословенного. Обов'язково поставте вдома ікону святого Михаїла Архангела, щоб вона захищала вас від бід.